Konak, İzmir, Türkiye
info@egedernegi.org.tr

Yaşayan Nehirler Yaşayan Ege 2011

Ege'yi anlamak, yaşamak ve yaşatmak...

WWF-Türkiye, Yaşama Dair Vakıf, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ve Coca-Cola Hayata Artı Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz proje, Büyük Menderes Havzası’ndaki su kaynaklarının, insanların ve ekosistemin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sürdürülebilirliğinin sağlanmasını, bu kaynaklara yönelik olumsuz etkilerin en aza indirilmesini ve Entegre Havza Yönetimi yaklaşımının, suyu kullanan ve yöneten tüm taraflarca benimsenmesi ve su politikalarının temel kriteri haline getirilmesini hedefliyor.

Proje kapsamında, Havza’nın ekolojik ve sosyo-ekonomik durumunu geçmiş-bugün-gelecek bağlamında değerlendiren “Büyük Menderes Havza Atlası’nı hazırladık. Büyük Menderes Havzası’nda Entegre Havza Yönetimi yaklaşımının devamlılığının sağlanması için Havza’da faaliyet gösteren sanayi, ziraat, ticaret, turizm sektör temsilcilerinden ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan “Yaşayan Menderes Girişimi”nin kurulması için çalışmalarımıza başladık.

Web: https://egedernegi.org.tr/downloads/atlas.pdf